Foto: Printscreen

bravo, Majstore

BEOGRAĐANIN U NOVOM SADU: Petar Puača našao sebe u Srpskoj Atini i radu sa klincima!

Fudbalska škola nekadašnjeg vrsnog centarfora ove godine slavi 15 godina postojanja

Fudbal
> 21:27h

Škola fudbala "Petar Puača" slavi ove godine 15 godina svog postojanja.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Petar Puača osnovao je akademiju u Novom Sadu, a ona je do sada iznedrila nekoliko poznath fudbalera poput Dejana Zukića prvotimca Vojvodine, Miloša Zlatara iz Proletera, Ivana Dokića iz Spartaka, Ognjena Obradova iz Bačke...

- Škola fudbala je moj život. Slavimo ove godine 15 godina postojanja i iza nas su veliki uspesi. Osvojili smo 3.850 trofeja, u raznim uzrastima bili prvaci Srbije 35 puta. Kroz školu je prošlo više od 5.500 dece. Veliki broj naših klinaca sada je u omladinskim ili prvim timovima Superlige. Decu učim da nikada ne gube samopouzdanje, da se uvek bore, da budu lavovi, jer i ako ne uspeju u fudbalu naći će sebe u nekoj drugoj branši - rekao je Petar Puača i dodao:

foto: Promo

- Malo ljudi zna da sam školu osnovao u Novom Sadu na nagovor moje supruge Ivone. Zbog nje sam se iz rodnog Beograda i preselio u Novi Sad. Ona mi je dala ideju, sve osmislila i to je tako krenulo.

Petar Puača je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a u Srbiji igrao je i za Partizan, Obilić, OFK Beograd i Vojvodinu. Njegov rekord od 68 golova u juniorskim selekcijama je i dalje rekord.

- Kao klinac sam ispred zgrade u Blokovima na Novom Beogradu stalno igrao fudbal. Živeo sam u Bloku 70, to je bio pravi fudbalski, ali i kraj poznat po žestokim momcima. Družio sam se sa Ivanom Adžićem, zajedno smo i otišli u Crvenu zvezdu. Obojica smo bili talentovani i uspeli smo da dođemo do prvog tima. Debitovali smo kod pokojnog Dragoslava Šekularca sa 17 godina, Adža i ja, kao i Zvonko Milojević.

foto: Kurir štampano

Pamtite li te dane iz svlačionice Crvene zvezde. Tu je bilo stvarno velikih fudbalskih imena.

- Možete da zamislite kako smo se Adža, Zvone i ja kao klinci osećali pored Piksija, Deje, Belodedića, Pančeva, Prosinečkog... Konkurencija u napadu bila je fantastična, Darko Pančev i Vladan Lukić.

Posle igranja u tadašnjoj Jugoslaviji Puača se otisnuo u Švedsku u Helsinborg, ali je Italija bila ono čemu je težio.

- Kremoneze je klub koji obožavam, valjda isto toliko koliko i Crvenu zvezdu. Uživao sam tamo jednu fantastičnu sezonu. Posle toga je usledio povratak u Srbiju, u Vojvodinu, a onda sam izlete u inostranstvu imao u AEK iz Larnake na Kipru i pred kraj karijere u Mađarskoj u klubu Niređhaza - zaključio je Petar Puača.

Kurir sport - A. Radonić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: