Foto: Starsport©

najrealnija opcija

NEMA PLEJ OFA, SLEDEĆE SEZONE 18 KLUBOVA! Predsednik zajednice prvoligaša nagovestio promene u Superligi zbog korone!

Aktuelni sistem takmičenja u Superligi Srbije moraće da bude promenjen zbog prekida takmičenja izazvanog pandemijom koronavirusa,nagovestio je predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović.

Fudbal
> 19:13h

“U nekoj zvaničnoj formi nemamo nikakvu odluku, iz prostog razloga jer ne možemo da budemo sigurni kako će se epidemija razvijati. Ali ako se obistine ove najave i ne bude novih žarišta ,pa krenemo kolektivno sa treninzima od 4. maja minimum da se igrači dovedu u neki takmičarski ritam je između 18 i 21 dan. Tako i taj termin 23. maj stoji kao opcija, ali je realnije da to bude negde oko 1. juna“, izjavio je Lazović za "Mozzartsport".

Glasvno pitanje je u kom formatu će se sezona privesti kraju, planiranom ili skaraćenom.

“Nije zvanično, ali jeste najrealnija opcija da se odigraju još ta preostala četiri kola regularnog toka sezone u Superligi i pet u Prvoj ligi Srbije i da se tu i završi. U međuvremenu da odigramo i Kup“.

Razmišlja se i o promenama za sledeću sezonu i proširenju lige na 18 klubova.

“Predlog je i da se odigraju baraž utakmice, poslednji i pretposlednji na tabeli Superlige protiv trećeg i četvrtog na tabeli Prve lige Srbije. To bi onda dalje značilo da se sledeće godine u Superligi takmiči 18 klubova, bez plej-ofa i plej-auta naravno, a da tada ispadaju četiri kluba i da se vratimo u normalu. Trenutno bi to verovatno bila najpoštenija odluka, u duhu fer pleja“, zaključio je je Lazović.

Kurir sport / Mozzartsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: