Foto: Foto: Profimedia

NEMA KRAJA

JEDNO OD NAJVEĆIH NEPRIJATELJSTAVA U SPORTU SE NASTAVLJA: Džordan ga je nazvao smr...m, a sada je bio još BRUTALNIJI!

Majkl Džordan je za mnoge najveći košarkaš svih vremena, ali legendarni bek Detroita Ajzea Tomas smatra da je as Čikago Bulsa tek četvrti na listi najboljih protiv kojih je igrao.

Košarka

- Karim Abdul-Džabar, Medžik Džonson i Leri Bird su prva tri, Džordan je četvrti, a peti Džulijus Irving - kaže Tomas., ali Džordanu ro S obzirom na poznatu mržnju nekad velikih rivala u legendarnim okršajima Bulsa i Pistonsa, Tomasova reakcija je očekivana. Upravo je nedavno u dokumentarcu "Poslednji ples" Majkl Džordan progovorio o velikom rivalstvu između Čikago Bulsa i Detroit Pistonsa.

Bulsi su u finalu istočne konferencije 1991. godine pobedili Pistonse sa 4:0, a pri kraju poslednje utakmice, kad je svima postalo jasno da Čikago osvaja titulu, igrači Detriota su napustili parket bez uobičajne čestitke rivalu. Svi, osim dvojice otišli su u svlačionicu bez pozdrava.

Tomas je pokušao da se izini, ali Džordanu to nije bilo dovoljno. Nazvao ga je - smradom.

"To je sve sra,e, sve što sada kaže znate da nije istina. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome, a mišljenje mu je promenila reakcija javnosti. Pokažite mi šta god hoćete, ne možete me uveriti da nije smrad. Godinu ranije sam ja nakon poraza u sedmoj utakmici svima čestitao. Godinu pre isto. Dve godine u nizu kada su nas dobili. Postoji određeno poštovanje u igri, sportski duh", objasnio je Džordan.