Foto: Profimedia

direktor Kancelarije za KiM

KORONA NA KOSMETU: U srpskim sredinama 1 novooboleli, 67 izlečeno

Srbija

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovan je jedan novi slučaj korona virusa, saopštio je u subotu uveče direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

Jedno novoobolelo lice registrovano je u Zvečanu, naveo je sinoć Đurić na Instagramu u svom dnevnom izveštaju o korona virusu.

Đurić kaže da je od početka pandemije u većinski srpskim sredinama na KiM od COVID-19 obolelo 105 osoba, 67 je izlečeno, a preminulo je osam pacijenata.

Oboleli su iz opština Kosovska Mitrovica (42), Zvečan (25), Leposavić (17), Zubin Potok (21). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (9), Studentski centar Kosovska Mitrovica (19), KC Kragujevac (2).

"U opštinama Gnjilane i Zvečan nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U opštini Vitina obezbedili smo i podelili lekove. U opštini Zubin Potok obezbedili smo pakete pomoći za decu sa posebnim potrebama kao i socijalno ugroženim porodicama u selima Lučka Reka i Kopiloviće", dodao je Djurić.

Kancelarija za Kim je, kako je dodao, u opštinama Istok i Kosovska Kamenica podelila lekove i zaštitne maske i rukavice, dok je u Gračanici za 50 socijalno ugrožženih porodica i danas obezbedila hleb.

(Kurir.rs/Tanjug)