Foto: Kurir/ Ž. M.

u celom Rasinskom okrugu 26 novoobolelih

PRODOR KORONE U ALEKSANDROVAC: U Župi još 11 zaraženih

Srbija
> 14:17h

Epidemiološka situacija sa virusom korona u Rasinskom okrugu je sledeća: za dva dana inficirano je novih 26 lica, a za poslednja 24 sata nijedan.

Prema zvaničnim podacima Doma zdravlja u Aleksandrovcu jos 11 gradjana Župe zaraženo je virusom Kovid 19, a to su potvrdili rezultati testiranja iz Kovid laboratorije u Kraljevu. Među zaraženima je 10 članova jedne aleksandovačke pododice, kao i jedan stanovnik sela Raklja. Ukupan broj obolelih građana opštine Aleksandrovac ovim virusom dostigao je brojku od 39 osoba, ali se pretpostavlja da će broj obolelih narednih dana biti veći.

Aleksandrovacfoto: Kurir/ Ž. M.

Prema najnovijim podacima na području Rasinskog okruga do danas zvanično je potvrđeno da su virusom korona zaražene ukupno 333 osobe, što je povećanje u odnosu na 30 april za 26 osoba.

Najviše zaraženih je i dalje je u Kruševcu – 250, u Aleksandrovcu 39 osoba, u Varvarinu 26, Ćićevcu 9, Trsteniku 6 i u Brusu 3, a do sada su ukupno izlečene 144 osobe. U privremenoj Kovid bolnici u Hali sportova u Kruševcu, nalaze se 42 bolesnika sa lakšim simptomima ove bolesti. Ukupan broj izlečenih osoba u celom okrugu do sada je 148. Na području Rasinskog okruga ukupno je, do danas, preminulo 29 osoba i to: 20 muškog, a 9 ženskog pola. Najviše je umrlo u Kruševcu – 16 osoba, 7 je iz Varvarina, 3 iz Trstenika, 2 iz Ćićevca i jedan smrtni slučaj je iz Aleksandrovca.

Treba istaći da su pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije uručili 40 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, koje je obezbedila kompanija Lidl, za meštane sela u okolini Krive Reke na Kopaoniku. Inače, Gradska uprava Kruševac pripremila je pakete za sve penzionere sa svoje teritorije, koji se pripadnicima trećeg doba distribuiraju po mesnim zajednicama.

(Kurir.rs/Tekst i foto: Ž.M.)