Foto: Profimedia

da se pamti

DŽORDAN JE U PLEJ-OFU IGRAO PROTIV 270 KOŠARKAŠA: Samo on je bio efikasniji od Letećeg Majkla (VIDEO)

Trenutni serijal "Poslednji ples" o poslednjoj sezoni Majkla Džordana u Čikago Bulsima kao da dodatno učvrščuje njegov status najvećeg košarkaša ikada.

Košarka

Trenutni serijal "Poslednji ples" o poslednjoj sezoni Majkla Džordana u Čikago Bulsima kao da dodatno učvrščuje njegov status najvećeg košarkaša ikada.

Majkl je tokom karijere igrao protiv 269 protivnika u plej-ofu. Naspram njega stajali su legendarni Leri Bird, Medžik Džonson, Ajzeja Tomas, Karl Meloun, Klajd Dreksler..., ali samo je jedan dao više poena u plej-of seriji.

U pitanju je Teri Kamings, Džordanov rival iz 1985. godine, kada su se sreli u seriji Čikago - Milvoki.

Bio je to prvi Džordanov plej-of i Bulsi su eliminisani skorom 1-3, a Kamings je prosečno postizao 29,5 poena. Džordan je bio blizu, jer je njegov prosek bio 29,3!

Značajno je reći da je Majkla u toj seriji čuvao Sidni Monkrif, dvostruki dobitnik priznanja "defanzivni igrač godine". I on je pomogao da se Kamings danas jedini može podičiti ovim ostvarenjem.

Kamings je igrao na poziciji krilnog centra, a u NBA ligi je nastupao čak 18 godina. Počeo je u San Dijego Klipersima (1982-84), nastavio u Milvokiju (1984-89), je dugo igrao za San Antonio (1989-1995) a onda je po sezonu proveo u Sijetlu i Filadelfiji, kratko se zadržao u Njujorku i završio u Golden Stejtu (1999/2000).

Na vrhuncu karijere bio je osamdesetih godina, kada je nastupao dva puta na Ol-staru, 1985. i 1989.

Kurir sport