Foto: Starsport@

U odabranom društvu

KAKVO PRIZNANJE ZA STRAHINJU PAVLOVIĆA! Mladi igrač Partizana među 22 najprespektivnija fudbalera na svetu!

Renomirani italijanski časopis Gverin sportivo uvrstio je štopera Partizana Strahinju Pavlovića među 22 najperspektivnija fudbalera na svetu.

Fudbal
> 21:36h

Naime, u članku koji se bavio supertalentovanim pripadnicima takozvane generacije milenijalaca, sastavljena su dva idealna tima u formaciji 4-3-3.

Popularni Kalaba je u jednoj od tih postava zauzeo poziciju štopera i popunio defanzivnu liniju u kojoj se nalaze Miranda iz Šalkea, Seržinjo Dest iz Ajaksa i velški reprezentativac Ampadu iz Lajpciga. Golman je Rofo iz Boke juniors, u veznom redu su Foden iz Sitija, Gravenberh iz Ajaksa i Kamavinga iz Rena, a u napadačkoj liniji Gabrijel Veron (Brazilac iz Palmeirasa kome je otac dao ime po Argentincu Huanu Sebastijanu Veronu), Holand iz Dortmunda i Ansu Fati iz Barselone.

Nije precizirano da li se radi o prvom i drugom timu, ali imajući u vidu imena igrača sasvim je jasno da bi se Pavlovićeva ekipa poigravala sa postavom u kojoj se nalaze golman Šerpen (Ajaks), defanzivci Patrik (San Paolo), Saliba (Sen-Etjen), Kabak (Šalke) i Hejtor (Internacional), vezisti Šobošlai (Salcburg), Almendra (Boka juniors) i Veršaren (Anderleht), te napadači Grinvud (Man. junajted), Martineli (Arsenal) i Sančo (Dortmund). Gverin sportivo je jedan od najuticajnijih sportskih časopisa koji svake godine tradicionalno dodeljuje nagradu Bravo najboljem mladom fudbaleru na svetu, čime ova priča o Pavloviću još više dobija na značaju. Svakako veliko priznanje i za Partizan, naročito ako se ima u vidu da je u istom članku objavljena lista 101 najboljeg milenijalca na planeti, na kojoj se pored Pavlovića, nalazi i Filip Stevanović.

Anja Vukasinovic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: