Foto: Shutterstock

Užas

DRAMA KOD VLASOTINCA: Skoro celo selo zaraženo koronom

Gotovo svi žitelji sela Jakovljevo smešteni u bolnicu u Leskovcu, zarazili se jer su međusobno kontaktirali

Srbija
> 08:41h

U vlasotinačkom kraju, u selu Jakovljevo, vlada prava lokalna epidemija, izjavio je juče direktor bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević, dodajući da je skoro celo selo zaraženo.

foto: Screenshot

Dimitrijević je naveo da u specijalnoj bolnici u Leskovcu ima najviše pacijenata upravo iz tog sela.

- Imamo najviše pacijenata iz tog sela. Skoro celo selo je zaraženo. Svi su oni međusobno načinili kontakte. Takođe, na lečenju nam je cela jedna petočlana porodica iz Bojnika. Nažalost, trend porasta se u ovom trenutku seli iz gradskih u te male, takoreći zatvorene seoske sredine, u cele porodice - kazao je Dimitrijević.

U kovid bolnicu u Leskovcu do juče ujutru je primljeno 13 novih pacijenata, a kako je rekao Dimitrijević, svi su iz Jablaničkog okruga, najviše iz Bojnika i Vlasotinca. Inače, u kovid bolnici u Leskovcu trenutno se nalazi 126 pacijenata, od kojih je 85 još pozitivno na koronavirus, za 27 se čeka drugi negativni nalaz, a za 14 se još uvek čekaju rezultati testova.

Dimitrijević kaže da se svi pacijenti u leskovačkoj specijalnoj bolnici trenutno osećaju dobro, a da od njenog formiranja u toj zdravstvenoj ustanovi od virusa korona nije preminuo nijedan pacijent.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: