Foto: Profimedia

KAKAV LIK

RON ARTEST VIŠE NIJE ZA MIR U SVETU: Bivši NBA košarkaš menja imena ko gaće i čarape (VIDEO)

Jedan od "najluđih" osvajača NBA prstena rođenjem Ron Artes, a od 2011. godine Meta Vorld Pis, sada se više ni tako ne zove...

Košarka
> 13:20h

Sigurno je da Ron Artest nije prvi sportista koji je odlučio da promeni ime, ali je zato izvesno jedini kome je palo na pamet da to uradi dva puta. I ne samo da mu je palo na pamet, nego je i ostvario svoju ideju. Ronu izgleda više nije do "mira u svetu", sada je Meta Ford-Artest, odnosno zadržao je ime, a promenio prezime. Valjda! Meta je inače budistički termin koji bi se mogao prevesti kao ljubaznost, dobrota i slično, a novo prezime je zapravo staro, s tim što je sada dodao i prezime svoje supruge. Kada je prvi put menjao ime rekao je da se umorio od svog pravog imena, ali dodao i jedan košarkaški razlog:

- Kada se navijači naljute na mene, sigurno neće moći da kažu: Mrzimo svetski mir.

Ipak, ni promena imena nije uticala na to da košarkaš spusti loptu kada je potrebno, a u snimku koji sledi izdvojene su samo neke od njegovih tuča na NBA parketima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Imao je, u to vreme pod imenom Meta Vorld Pis, kontroverzni košarkaš i izlet u "književnost, pa je izdao knjigu za decu "Metine priče za laku noć", sa idejom da deci pomogne u pozitivnom razmišljanju o dnevnim dešavanjima.

A šta će doneti ovo treće poglavlje u njegovom životu? Ostaje nam da budemo spremni na moguće i nemoguće, sačekamo i vidimo.

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: