Foto: sajt FSS

Stara pazova

FSS ODLUČIO: Igra se još četiri kola, finale Kupa 24. juna, nejasno da li neko ispada

Na sednici Odbora za hitna pitanja FSS odlučeno je da se Superliga završi do 20. juna odigravanjem četiri utakmice, bez plej-of i plej-aut faze.

Fudbal
> 15:37h

Za ovaj predlog glasalo je 11 klubova, pa su tako preglasani Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak, koji su želeli da se odigraju svih 11 kola. Određeni su termini i u Privoj ligi, kao i u Kupu Srbije, koje će biti zaključen odigravanjem finala 24. juna.

Ostala je nepoznanica oko broja klubova koji će se takmičiti u narednoj sezoni u Superligi, ali po svemu sudeći da će većinu dobiti rešenje koje se zalaže da ove sezone niko ne ispadne iz elite.

U saopštenju nakon sednici Izdvojeno je sledeće:

"Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu.

Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Na predlog sportskog sektora, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu," poručili su iz FSS.

Kurir sport