Foto: AP

ko da im izađe na crtu

JOKIĆ, BULUT I DONČIĆ: Ljudi, kakav bi to bio tim za basket 3X3? Ima li ko jači od tri Srbina? (FOTO)

Najbolji basketaš sveta voleo bi da zajedno zaigra sa tandemom iz NBA lige

Košarka

Dušan Domović Bulut otkrio je da bi mnogo voleo da u basketu 3X3 igra zajedno u ekipi sa NBA asoima Nikolom Jokićem i Lukom Dončićem!

Najbolji basketaš sveta gostovao je u podkastu "The Corner" gde je otkrio da bi mnogo voleo da bude u ekipi sa zemljakom Nikolom Jokićem, članom Denver Nagetsa, ali i Slovencem srpskog porekla Lukom Dončićem, košarkašom Dalas Maveriksa. Upitan da izabere svoju idealnu ekipu, Dušan Domović Bulut je bez dileme rekao:

- Odabrao bih Nikolu Jokića i Luku Dončića!

foto: Starsport©

Sjajni basketaš prisetio se i dana iz detinjstva, kada je kao klinac u Novom Sadu zavoleo košarku.

- U košarku sam se zaljubio kroz film “Belci ne mogu da skaču”. Gledao sam taj film i otac me je pitao da li me zanima košarka. Rekao sam da, da… Tako je sve počelo.

Domović Bulut nema dilemu kada je ulična košarka u pitanju. Basket 3X3 je njegov život i u njemu postoji "sva sloboda ovoga sveta".

foto: AP

- Kroz basket mogu da pokažem ko sam ja. Mogu da driblam, da šutiram, da dodajem iza leđa i slično… Za mene je basket zanimljiviji od košarke - izjavio je srpski basketaš.

Dušan Domović Bulut (35) basketom se profesionalno bavi od 2012. godine i sa svojim saigračima Markom Savićem, Dejanom Majstorovićem i Markom Žderom ispisao je stranice istorije tog sporta kako u Srbiji, tako i na svetskom nivou. Četiri puta je bio svetski šampion sa Srbijom, dva puta prvak Evrope, uz veliki broj drugih odličja sa velikih takmičenja. Najveći izazov za njega i njegove saigrače predstavljaju Olimpijske igre u Tokiju koje će biti održane sledeće godine.

Kurir sport/ A.R.