Foto: AP

odlučan

DANAŠNJE REČI RUSKOG AMBASADORA PAMTIĆE SVI! Pred celim Savetom bezbednosti kritikovao UN zbog BOMBARDOVANJA SRBIJE!

Planeta

Predstavnik Rusije pri Ujednijenim nacijama Vasilij Nebenzja kritikovao je danas na sednici Saveta bezbednosti svetsku organizaciju zbog konflikta u bivšoj Jugoslaviji i bombardovanja Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon decenija evropske koegzistencije, došli su raspad Sovjetskog Saveza, zatim konflikt u bivšoj Jugoslaviji, ekspanzija NATO-a ka grancama Rusije, bombardovanje Srbije - i bilo je jasno da stvari ne idu kako treba.

"Više puta smo pokušali da skrenemo pažnju na to i predlagali formule koje su mogle da garantuju mir i bezbednost u Evropi i svetu, ali neki od vas odabrali su da nas ne čuju i nastavili da guraju proširenje NATO-a", rekao je Nebenzja na sastanku Saveta povodom 75 godina od krja Drugog svetskog rata.

On je naveo da, nakon gruzijske agresije u Južnoj Osetiji, danas svedočimo ratu u Ukrajini, koji neki prepisuju Rusiji, a koji je zapravo rezultat državnog udara.

"Umesto da udružite snage i bavite se pravim izazovima poput međunarodnog terorizma, trgovinom droge, sajberkriminalom, neki od vas su zauzeti tražeći naprijatelja - crnu mačku u mračnoj sobi", poručio je Nebenzja.

Kurir.rs/Tanjug