Foto: Dado Đilas

Zahvalan

BOGDAN BOGDANOVIĆ O RADU SA VUJOŠEVIĆEM: Duletov vojnički sistem je napravio košarkaša od mene!

Bogdan Bogdanović, jedan od najboljih košarkaša koje Srbija ima, oktrio je da danas ne bi bio tu gde jeste da nije bilo Duška Vujoševića i njegovog "vojničkog režima".

Košarka

Igrač Sakramenta pričao je o svom bivšem treneru i vremenu koje je on posvetio da bi od njega napravio profesionalnog košarkaša.

foto: Zorana Jevtić

- Dule me je naučio o tim osnovnim stvarima, šta je bitno u tome šta postaješ i kako se napreduje. Kad govorim o tom prelasku iz juniora u seniore, imao sam šut dosta sporiji i pokušavao sam sa Vladom Jovanovićem da to promenim i čini mi se da on tada nije imao vremena da se pozabavi mnome, a ni ja nisam znao kako da priđem treneru. U tome mi je najviše Dule pomogao, tako što se on bukvalno odricao svog vremena da radi sa mnom. Dolazili bismo u šest ujutro i on je samo sa mnom radio dva sata. Imao je taj vojnički sistem, ali meni je to pomoglo. Možda to ne i bi pomoglo svakom igraču, možda to ne može svako da izdrži, ali meni je u tom momentu bilo nenormalno značajno - ispričao je Bogdan za Sportklub i dodao:

- U periodu rasta i razvijanja stvarno sam imao tu sreću da radim sa vrhunskim trenerima i sa vrhunskim igračima i znao sam da iskoristim njihov savet. Znaju i oni da ih nisam baš sve poslušao, ali to je igrački. Kad sam počeo da radim sa Duletom, mislim da mi je on najviše pomogao u tom profesionalnom razmišljanju. Uopšte nisam znao šta to znači biti profesionalni košarkaš.

foto: Pritnscreen/Instagram

Epidemija u Sakramentu !

Karantin lakše pao uz sestru !

Bogdanovića je pandemija koronavirusa dočekala u Sakramentu, a dane u kući proveo je uz svoju sestru Bojanu.

- Nismo imali policijski čas, kao u Srbiji, pa smo imali dovoljno vremena da osmislimo dan onako kako mi želimo. Sestra i ja imamo dnevnu rutinu, trudimo se da je ispoštujemo. Napravili smo novi režim rada - buđenje, ustajanje, razgovori sa porodicom i prijateljima iz Srbije. Zatim spremamo zajedno ručak, mada više ona nego ja, onda neki trening u garaži, isto zajedno ili sam, a onda šta se dogovorimo ili igrice, ili filmovi, ili serije...

Kurir sport