Foto: EPA / Hayoung Jeon

karin Knajsel

POSLE PLESA SA PUTINOM POSTALA NOVINARKA: Bivša austrijska ministarka spoljnih poslova sada radi za Raša Tudej (VIDEO)

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel, na čijoj svadbi je pre dve godine bio i predsednik Rusije Vladimir Putin, sada radi kao kolumnista za ruski „Raša tudej“, prenose austrijski mediji.

Austrija

Glavna urednica RT Margarita Simonjan napisala je na svom tviter nalogu da "bivša austrijska ministarka, s kojom je na njenoj svadbi igrao Putin, od sada pisaće kolumne za nas".

Tokom aprila, usred korona virus krize, Knajsel se posvađala sa suprugom i pokrenula razvod, i tokom privatne rasprave u javnost je dospela informacija da je ostala bez ikakvih primanja.

U svojoj prvoj kolumnni za RT pod naslovom „Mašina kao simbol“ Knajsel je izrazil uverenje da pandemija neće ništa promeniti na tome da će kola u budućnosti ostati simbol slobode i mobilnosti.

Izrazila je, dalje, uverenje da automobili budućnosti neće biti proizvedeni u Evropi ili SAD, već u Africi.

"I Ajfon je razvijen u Kaliforniji, a sastavlja se u Kini. Slično bi moglo biti i sa automobilima budcuhnosti. U Kini razvijeni, u Africi sastavljeni”, napisala je on.

Posledica toga, smatra, bio bi veći broj “industrijskih grobalja” u nekadašnjim velikim industrijskim centrima Evrope.

U izjavi agenciji APA Knajsel je kazala da za RT, kao iza neke druge medije, samo piše na određene teme.

„Ne spadam u one koji se redovno izjašnjavaju. Radim to samo ako se ispostavi neka tema, ina teme gde sam sigurna i mogu da ponudim svoju analizu”, objasnila je Knajsel.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA