Foto: Printscreen

rok vakcinacija

KAO NEKADA BITLSI: Kraljevački rokeri teraju virus koncertom na krovu solitera

Srbija
> 19:46h

Nesvakidašnji zajednički koncert bez publike održali su danas popodne kraljevački rok bendovi. Pod nazivom „Rok vakcinacija“, na krovu bivšeg Doma društvenih organizacija, nastupili su rok veterani „Gama zrak“, „Stormbringer“ i „Gudvil“, kao i mlade snage „Oktava više“ uz podršku učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Poput čuvenih liverpulskih „Bitlsa“ koji su pre tačno 51 godinu otprašili legendarni koncert na krovu „Epl“ zgrade u Londonu, kraljevački rokeri su se ovom prilikom predstavili sa ukupno simboličnih 19 pesama, uglavnom obrada poznatih rok klasika.

– Želimo da na ovaj način, rok svirkom zauvek oteramo virus i obeležimo povratak nekom normalnom načinu života. Zato smo i odabrali da bendovi ukupno odsviraju 19 pesama u inat kovidu-19 – kaže za Dragan Blagojević, jedan od organizatora.

U parku oko zgrade okupilo se nekoliko desetina ljubitelja rok i hevi zvuka, a u svirci su sa svojih prozora i baklona mogli su da uživaju i stanovnici obližnjih zgrada, naravno oni kojima je bliska ova vrsta muzike.

(Kurir.rs/InfoKVpress)