Foto: Profimedia

IMA ISKUSTVa

ZLATNI DEČKO IZ INDIJANAPOLISA ZA KURIR: Današnja Juga bi srušila Amere! (FOTO)

Marka sastavila ekipu od aktuelnih igrača s prostora bivše države, a čak 63 odsto čitalaca smatra da bi Teo, Jokić, Dončić i drugovi savladali drim-tim. Igor Rakočević, koji je 2002. u Indijanapolisu učestovao u rušenu Amera, veruje da bi Jugoslavija imala velike šanse.

Košarka
> 16:18h

Španci su ubeđeni da bi košarkaška reprezentacija Jugoslavije, da se sastavi danas od aktuelnih košarkaša, uspela da pobedi neprikosnovene Amerikance. Novinar Marke bavio se igračima sa teritorije nekadašnje SFRJ, pokušao je da napravi najbolji tim i u njega ubacio čak sedmoricu iz Srbije.

Na kraju je postavio i anketu s pitanjem: "Da li bi nova Jugoslavija uspela da pobedi SAD?" Čak 63 odsto čitalaca je glasalo da bi "Jugosloveni" bili bolji. S ovim mišljenjem slaže se i Igor Rakočević, koji je bio učesnik čuvenog rušenja Amerikanaca u Indijanapolisu 2002.

Igor Rakočević na pobedničkom postolju u Indijanapolisufoto: Starsportphoto

- Evo, priključujem se 63 odsto onih koji smatraju da bi takva Jugoslavija pobedila. Prvi razlog je što, izuzev Lebrona i još nekoliko igrača, u njihovoj reprezentaciji nema superstarova kao ranije. Ako se setimo ekipe sa Kobijem, O'Nilom i ostalima... Da ne govorim o originalnom drim-timu - kaže Rakočević i dodaje: - Veliki plus bi bila činjenica što većina momaka koji bi bili nosioci igre neke imaginarne Jugoslavije već dugo igraju u NBA i nije im strano da se suprotstave i pobeđuju Amerikance.

foto: Saša Pavlić

Mnogi ljubitelji košarke širom sveta žale što na Olimpijskim igrama u Atlanti 1992. nije došlo do okršaja najjačeg drim-tima u istoriji i one strašne Jugoslavije. Međutim, zbog raspada zemlje u finalu je zaigrala Hrvatska, koja je uspela da namuči Amere tek jedno poluvreme.

KAKAV TIM - JUGO DRIM TIM

Plejmejkeri

Miloš Teodosić (Srbija)

Vasilije Micić (Srbija)

Goran Dragić (Slovenija)

Bekovi

Bogdan Bogdanović (Srbija)

Luka Dončić (Slovenija)

Bojan Bogdanović (Hrvatska)

Krila

Nemanja Bjelica (Srbija)

Dario Šarić (Hrvatska)

Bojan Dubljević (Crna Gora)

Centri

Nikola Jokić (Srbija)

Boban Marjanović (Srbija)

Nikola Milutinov (Srbija)

(Predrag Gajić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: