Foto: Beta/Dragan Gojić, Beta/Branislav Božić

RAZDOR U OPOZICIJI! VUK DIŽE RUKE OD PARTNERA ZBOG EKSTREMNIH ISTUPA: Jeremić otkačio Boška i Đilasa zbog nasilja

Lider NS rekao da ne podržava nasilje kao sredstvo političke borbe bilo da dolazi od vlasti ili opozicije, aludirajući na svog saborca iz SZS

Politika
> 08:15h

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, ogradio se od ekstremnih performansa svog saborca iz Saveza za Srbiju - lidera Dveri Boška Obradovića, koga je podržao šef SSP Dragan Đilas, koji ga je obilazio i ispred Skupštine.

U poslednjih sedam dana Obradović je izazvao niz incidenata. Prvo je prekinuo sednicu Skupštine, obezbeđenje je moralo da ga iznosi, pri čemu je jednog policajaca šutnuo. Dan kasnije, na ulazu u parlament, Obradović i njegove pristalice pretukli su poslanika SNS Marijana Rističevića. Na kraju Obradović je na stepenicama Skupštine započeo štrajk glađu.

foto: Twitter

Jeremić je pre dva dana napisao na Tviteru da oni ne podržavaju bilo koji oblik ekstremizma kao sredstvo političke borbe.

- Narodna stranka ne podržava nasilje kao sredstvo političke borbe, kao ni druge oblike ekstremizma koji za svoju posledicu mogu imati ugrožavanje bilo čijeg zdravlja i bezbednosti - dolazilo to od predstavnika vlasti ili opozicije - napisao je Jeremić na svom nalogu.

Bojan Klačar iz Cesida kaže da u SZS ne postoji usklađenost po pitanju svih akcija, kao i da je Jeremiću jasno da tenzije ne doprinose ni njemu ni stranci.

- Jeremić je iskusan političar i svestan je da tenzije i podignuti tonovi ne doprinose ni njemu ni stranci. Ovo je poruka i SNS, jer su organizovani skupovi sa velikim brojem ljudi, koji mogu da ugroze mere i preporuke epidemiologa - kazao je Klačar za Kurir.

Prema rečima političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, evidentno je da u Savezu za Srbiju nema sloge.

- On (Jeremić) ovim smatra da neko od njegovih partnera ne postupa na demokratski način, na primeren način, i čim o tome javno govori, to je signal da je u Savezu ozbiljna nesloga - kaže Anđelković za Kurir.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Beta/Dragan Gojić, Beta/Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: