Nesvakidašnje krijumčarenje... U srušenoj letelici nađeni narkotici, Foto: Screenshot

MAĐARSKA: PODIGNUTA OPTUŽNICA

DROGU ŠVERCOVALI PARAGLAJDEROM: Dvojica državljana Srbije pala u Mađarskoj

Crna Hronika

Tužilaštvo u Čongradu u Mađarskoj podiglo je optužnicu protiv dvojice državljana Srbije i Z. M. iz Mađarske jer su pokušali da prokrijumčare 18 kilograma marihuane iz Srbije u Mađarsku, i to paraglajderom.

- Dve godine nakon nesvakidašnjeg pokušaja krijumčarenja, protiv paraglajderske trojke podignuta je optužnica, koja ih tereti za šverc velike količine droge i nezakoniti prelaz državne granice - rekao je izvor mađarskim medijima.

U optužnici je navedeno da je osumnjičena trojka od maja 2018. godine više puta prešla srpsko-mađarsku granicu kako bi pronašli odgovarajući teren za sletanje i uzletanje.

- Na kraju su se dogovorili da se akcija odigra blizu Horgoša. Droga je, kako se sumnja, nabavljena u Novom Sadu, spakovana u crne kese i ukrcana na paraglajder. Letelica je krenula ka Horgošu kada je pao mrak, ali ubrzo po poletanju došlo je do kvara i paraglajder se srušio čim je prešao u Mađarsku. Granična policija je na mestu pada letelice uhapsila povređenog paraglajdera, a daljom istragom je utvrđeno da je u akciji učestvovalo još dvoje ljudi - podseća izvor.

Utvrđeno je da su se trojica optuženih dugo poznavala jer su radili u istoj firmi u Segedinu.

- Koristeći svoje poznanstvo, ali i resurse i ljubav prema paraglajdingu, dogovorili su se da na veoma neobičan način prebace drogu preko granice - rekao je izvor.

Kurir.rs/ B. T. Foto: Screenshot