Foto: Dado Đilas

KAKVE REČI

BIVŠI SELEKTOR ORLOVA HVALI DUCIJA: Vlahović je jedan od najboljih napadača Srbije, dosta me podseća na Darka Kovačevića

Fudbal

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić izjavio je da bi fudbaler Fjornetine Dušan Vlahović kod njega uveliko bio u timu da je on ostao na toj funkciji, i da talantovani igrač spada u tri najbolja napadača u Srbiji bez obzira na svoje godine.

- Da sam ostao selektor, Vlahović bi uveliko bio u mom timu. On je jedan od trojice najboljih napadača koje Srbija ima, bez obzira na svoje godine - poručio je Mladen Krstajić za zvanični sajt Fjornetine i dodao:

- Dušan ima ozbiljnu perspektivu i veliki je talenat. Ima jak karakter, a to je mnogo važno. Bio je jako strpljiv i čekao je svoju šansu u Firenci, a sada je koristi na najbolji način. Samo neka ovako nastavi, i biće odličan fudblare. Ima blistavu budućnost, i on je napadač kakvog Srbija traži godinama, podseća me na Darka Kovačevića.

foto: Profimedia

Mladen Krstajić se osvrnuo i na drugog srpskog fudbalera koji igra u Fjorentini, Nikolu Milenkovića koga vidi kao jednog od najboljih mladih igrača na svetu.

- Milenković je jedan od najboljih mladih fudbalera na svetu trenutno. Ako bude odlučio da menja sredinu, predlažem mu da dobro razmisli o svemu, da izabere klub koji će mu pružiti pravi prostor za igru i dalji razvoj. Iskreno, njemu Fjorentina sada nudi ono što mu treba, a to je da dalje napreduje. Trebalo bi da ostane još jednu sezonu. Serija A je jako takmičenje, sa mnogo dobrih klubova.

Bivši selektor ističe da nikad nije gledao igrače po tome koliko imaju godina, već po njihovim kvalitetima.

- Nikada nisam birao igrače na osnovu njihovih godina. Uvek prvo gledam njihov karakter, radnu etiku i kvalitet. Nikola je pokazao veliki kvalitet još u vreme dok je bio u Partizanu. On je jako dobar fudbaler koji je ispunio sve uslove koje sam mu tada postavio. Nikada mi nije palo na pamet da ga ne pozovem - zaključio je Krstajić.

Veliki potencijal! Voleo sam da se šalim sa Blekijem

Mladen Krstajić ističe da je Milenković jedan od najvećih profesionalaca i da uvek daje 100 odsto kako na treningu, tako i na utakmici.

foto: Profimedia

- Bleki je na svakom treningu bio vrhunski profesionalac, uvek 100% koncentrisan i pažljiv, slušao je sve što mu se kaže. Igra na istoj poziciji na kojoj sam ja igrao nekada i pokušao sam da mu budem od pomoći, da ga posavetujem neke stvari i prenesem svoje iskustvo na njega. Stalno smo se šalili. Voleo sam da mu kažem: - Ako me ne poslušaš, gadno ćemo se posvadati'. Naravno, sve uz smeh. Znam koliki je njegov potencijal - rekao je Krstajić.

(M. N.)