Foto: AP

NERVOZAN KO PAS

TOTI HTEO NAMERNO DA PROMAŠI PENAL: Plan Princa Rima se ipak izjalovio, ali je ostao LEGENDA za sva vremena (VIDEO)

Legendarni italijanski fudbaler Frančesko Toti od dresa Rome, za koju je igrao tokom cele karijere, oprostio se 2017. godine.

Fudbal

Njegova "vučica" slavila je u tom posebnom meču sa 3:2, a Đenovi je presudio Peroti duboko u nadoknadi vremena, valjda u poslednjim trenucima igre. A čuveni Princ Rima nije tako planirao oproštaj. Kako je sve izgledalo danima pred poslednju utakmicu kapitena u omiljenom mu dresu objasnio je njegov nekadašnji saigrač Huan Žesus.

- Bio je nervozan celu nedelju. Znao je i ranije reći da je kraj, pa se predomisliti, ali sada je bilo drugačije. Na sastanku u svlačionici pre utakmice sa Đenovom nam je saopštio šta planira da uradi: "Ako dobijemo penal, neću dati gol. Šutnuću loptu na tribine, među navijače" - ispričao je Brazilac.

Kako utakmica nije išla baš kako se očekivalo i kako je Roma tek u nadoknadi obezbedila plasman u Ligu šampiona, sigurno je da bi Toti odustao od plana da je za njegov tim dosuđen jedanaesterac. Ali, najstrože kazne na tom meču nije bilo.

foto: Fonet/AP

- Nije bilo penala, pa je umesto toga potpisao loptu i poslao je na tribinu sa najvernijim navijačima posle meča. Pričamo o fantastičnoj osobi koja je uvek tu da pomogne kome treba, a da to niko ne sazna. Čast je bila igrati zajedno u njegovoj poslednjoj sezoni. Mogao je da osvoji mnogo više, ali on nije želeo da napusti Romu i zaigra za neki drugi klub - zaključio je Žesus.

G. F./ Kurir sport