Foto: Firefly Production

Zbogom

ZAVRŠENA PRVA SEZONA NAJOMILJENIJE PORODIČNE DRAME: Tajkun otišao uz ODISEJU!

Pop kultura

Publika je prethodih dana imala priliku da pogleda poslednju epizodu najomiljenije porodične drame, serije TAJKUN, čiji nam misteriozni i dramski završetak ostavlja otvorena mnoga pitanja za dalje rasplete. Kroz deset epizoda, koje su obarale rekorde gledanosti na Superstar TV, tako i na RTS, publici je dočaran turbulentan život moćnog tajkuna Vladana Simonovića i njegove neusklađene porodice u trenutku kada i država i moćni neprijatelji prete da unište njegovo poslovno carstvo.

Produkcijska kuća Firefly okupila je jedinstven autorski tim koji potpisuje seriju Tajkun: scenarista Đorđe Milosavljević, režija Miroslav Terzić, dok je direktor fotografije bioRadan Popović.

Radan Popovićfoto: Damir Dervišagić

Uz Dragana Bjelogrlića u glavnoj ulozi, glumačku ekipu čine Branislav Trifunović, Marko Baćović, Hana Selimović, Anita Mančić, Ivan Đorđević Džudi, Dubravka Kovjanić kao i mlade glumačke nade Vuk Jovanović, Miloš Petrović Trojpec, Vanja Nenadić, Neven Bujić. Uz Tihanu Lazović, publika je imala prilke da vidi i regionalne glumce: Janka Volarić Popovića i Tonija Mihajlovskog. U jednoj od epizodnih uloga nastupila je i legendarna pevačica Bebi Dol.

foto: Printskrin Youtube

Veliki akcenat kroz svih deset epizoda dat je scenografiji, neke od lokacija su prvi put prikazane TV publici, čime je upotpunjen novi prikaz jedne drugačije estetike, baš kao i kostim koji je na pravi način dočarao sve likove. Ceo utisak je upotpunila je i posebno birana muzika, a publika je posebno reagovala na naslovnu numeru "Kuća izlazećeg Sunca". Specijalno za potrebe serije TAJKUN kompozitor Nemanja Mosurović uradio je novi aranžman ove pesme a za sam kraj je ostavljen veliki hit „Odiseja“ iz 1973. godine, poznatog izvođača Lea Martina koja je učinio da sama završnica bude još više upečatljiva.

Kurir.rs/ Foto: Firefly