Foto: AP

derbi bundeslige

BAJERN POKORIO DORTMUND! Titula ostaje u Minhenu, gol Kimiha za špice! VIDEO

Bajern Minhen je napravio ključan korak ka odbrani titule pošto je savladao u Borusiju Dortmund na njenom terenu, rezultatom 1:0

Fudbal

Čovek odluke bio je Džošua Kimih koji je u 43 minutu spektakularnim lob udarcem sa ivice šesnaesterca savladao Burkija

Krenulo je veoma uzbudljivo, pošto je već u prvom minutu Haland iznenada ostao u dobroj šansi, Nojer je izleteo i ostao van gol linije, ali je na njoj ostao da čuva mrežu Boateng, pa je lagano ispucao loptu.

Bajern je uzvratio, na sličan način, Gnabri je pokušao, doduše iz mnogo bolje pozicije, ali je takođe lopta zaustavljena na gol liniji.

Kako je vreme odmicalo, Bajern je bio sve opasniji, a inicijativu je naplatio golom pred sam kraj prvog poluvremena Kimih je postigao možda i gol sezone u Bundesligi. On je uvideo da Burki nije dobro postavljen, i odlučio da je bocne lopte i lobuje i u tome je uspeo.

Sjajan pogodak.

Trener Dortmunda Favr reagovao je izmenama na poluvremenu i u igru su ušli Džejdon Sančo i Emre Džan umesto Dilejnija i Branta.

Međutim to " milionerima" nije pomoglo.

Najbolju priliku za Borusiju je u drugom delu najbolju priliku imao Haland, koji je u 59. minutu ostao sam na desetak metara, Boateng ispred njega je već bio na zemlji, ali je krznuo rukom dovoljno da lopta ode u korner.

Ovde bi verovatno VAR intervenisao, pa se može reći da je Borusija oštećena

Borusija je u finišu dala gas, ušao je i Gece umesto Piščeka, što je bio znak da je to poslednji juriš na gol.

Trener Bajerna Hansi Flik je reagovao je uvođenje Havija Martineza i Lukasa Ernandesa, i zatvorio utakmicu

Robert Levandovski je imao odličnu šansu da reši ovaj meč, sa dvadesetak metara je pogodio stativu,

Bajern je ovom pobedom napravio verovatno ključan trokorak ka novoj, osmoj tituli, jer sada ima čak sedam bodova više od Borusije i devet od Lajpciga, koji svoj meč tek treba da odigra.ž

Do kraja Bundeslige ostalo je još šest kola.

Kurir sport