Foto: AP/Darko Vojinović

Novi udar

ĐOKOVIĆ POSLE CRNE GORE NE MOŽE NI U HRVATSKU: Odluka Zagreba da ne otvori granicu sa Srbijom kvari planove Novaku

Tenis

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas da će ta zemlja otvoriti granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije.

Isto to je nedavno uradila i Crna Gora, pa su ove dve zemlje znatno poremetile planove koje je imao Novak Đoković sa "Adria Tourom". U okviru tog turnira najbolji teniseri sa ovih prostora bi odigrali nekoliko egzibicionih mečeva u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković.

Ukoliko ova odluka ostane duže na snazi, upitno je da li će Đoković moći da se pojavi u Zadru 20. i 21. juna, kako je predviđeno kalendarom Adria toura. Đoković bi tih dana treba da igra protiv hrvatskih tenisera Marina Čilića i Borne Ćorića.

Adria tour kreće iz Beograda 13. i 14. juna, zatim se seli u Zadar, a potom i u Crnu Goru 27. i 28. juna, pod uslovom da Vlada Crne Gore preinači svoju odluku. Planirano je da Banja Luka ugosti najbolje regionalne tenisere 3. i 4. jula, a za nedelju 5. jul planiran je egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, učešće su prihvatili Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev, Viktor Troicki, Borna Ćorić, Marin Čilić, Damir Džumhur.

Kurir sport