Foto: Printscreen/instagram

Evo šta je važno

MARIO JE IMAO 165 KG I IMA JAKU PORUKU ZA SVE! Znam kako je kad navlačite majicu da vam STOMAK ne viri! SMRŠAO JE 53 KG!

Žena
> 15:48h

Vatrogasac Mario Mandić, koji je ušao u šou "Život na vagi" sa 165 kilograma i uspeo da smrša 53 kilograma, odlučio je da promenit život i posvetio se karijeri fitnes trenera.

On je objavio dirljivu poruku na svom Instagram profilu uz fotografiju kako je nekad izgledao, a kako danas.

"Možda nemam dugogodišnje trenersko iskustvo, ali imam životno iskustvo, znam što znači biti osoba koja na sebi nosi hrpu kila i koja uopše ne zna koji je pravi put i kako se pokrenuti, koja nema rešenje. Prošao sam sve ono što vi prolazite sada - tražite trenere, ne odgovaraju vam, ne razumeju vas, osećate nesigurnost, po internetu tražite jelovnike, brze dijete, nemate pojma kako da se hranite, kako da vežbate i kako uspešno da smršate i da ostanete fit i zadovoljni.

Znam zašto se neki od vas neće javiti nekom treneru ili otići na trening... i ja sam imao taj problem. Treneri koji nisu imali višak kilograma neke stvari ne shvataju, ne zato što nisu dobri treneri, naprotiv, vjerujem da svako ima svoj domen u kojem je odličan nego jednostavno ne znaju šta znači nositi taj 'teret' koji vi imate u sebi fizički i psihički i o kojem razmišljate 24 sata dnevno jer oni nikada nisu bili debeli", napisao je iskreno.

"Ne znaju kako je to skinuti se. I ne, ne mislim skinuti se samo goli ili gola nego u kratku majicu i kratke pantalone, a kamoli u neku kraću haljinu... Da, da... Znate ono kad povlačite majicu da vam se stomak ne vidi, kada niste opušteni, pa stalno uvlačite stomak i kada dižete pantalone jer vam se zadnjica vidi ili kada se ne saginjete da vam ne bi pukle pantalone ili da vam se ne vidi guzica. Mnogi to ne razumeju, a da ne spominjem kako u svakom trenutku imate osećaj da vas svi gledaju i komentarišu. Da, gojazni ljudi se stide i nemaju samopouzdanja... Gojaznim ljudima je teško i potrebna vam je pomoć... Osećate neko beznađe i zato vam je jako teško da se pokrete i radite? Radi osećaja nemoći i tuge otvarate frižider, pronađete kratkotrajnu utehu u hrani i onda se osećate još gore", napisao je.

Vrlo brzo su ga prijatelji, ali i kolege koji su bili s njim u šou pohvalili. Mario se nada kako će na ovaj način ohrabriti i druge da počnu da vežbaju i da ne odustaju ako pronađu trenera koji ih ne razume.

kurir.rs/rtl