Foto: T. Ilić

KAD VEĆINA NE IDE NIGDE...

U SUSRET LETNJEM RASPUSTU: U Loznici se intenzivno uređuju školski tereni

Očekuje se da će predstojeće leto zbog sveukupne situacije veliki broj Lozničana provesti u svom gradu, a zahvaljujući ulaganjima lokalne samouprave ljubitelji sporta moći će slobodno vreme da provedu na uređenim školskim terenima.

Srbija

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, predstavnici grada obišli su sve sportske terene, utvrdili u kakvom su stanju i nastojaće da početka raspusta svi budu sređeni.

Prva škola u kojoj je to ovih dana učinjeno je ’’Kadinjača’’, a isto će biti urađeno u svim ostalim. On je rekao da je obrazovanje ’’strateški prioritet’’ kao i da je želja lokalne samouprave da koliko novca ulaže u sređivanje škola, poboljšanje uslova za rad učenika i nastavnika, isto toliko da i za izgradnju sportskih terena i objekata.

foto: T. Ilić

Grad radi na izradi projektne dokumentacije za gradnju fiskulturne sale u Jadranskoj Lešnici, kao i za Gimnaziju ’’Vuk Karadžić’’, a cilj je da adekvatne fiskulturne sale i sportske terene imaju sve lozničke škole.

U OŠ ’’Kadinjača ’’ su fudbalski i košarkaški tereni dobili zaštitne mreže, ofabrani su koševi, golovi, stubovi za reflektore koji su zamenjeni pa je sada košarku moguće igrati i u večernjim satima sve do 23 časa. Osim toga teniskom terenu, koji nije korišćen, biće promenjena namena i postaće odbojkaško igralište.

foto: T. Ilić

Osim učenika ’’Kadinjače" sređivanje ovih terena obradovalo je i ljubitelje sporta iz okolnih stambenih zgrada koji sada imaju mesto za rekreaciju, a bakset će moći da igraju i u toplim letnjim noćima gotovo do ponoći.

T.Ilić