Foto: Screenshot

sramota

NOVINARI U BIH NA UDARU ZBOG AFERE RESPIRATORI: Napadači tvrde da je cilj bio napad na jednu stranku!

Društvo novinara BiH saopštilo je da se nastavljaju pritisci na kolege koji su zaslužni za otkrivanje niza afera u vreme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Bosna i Hercegovina

Ponovo je, navode, na udaru novinarka portala Fokus Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere "respiratori".

Na društvenim mrežama se, kažu, pojavio video klip u kojem se za Degirmendžićevu kaže da "najgore neistine dolaze iz njenog pera", a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već "naručeno novinarstvo" u vezi sa jednom političkom strankom.

"U izvrnutom sistemu vrednosti kojem svakodnevno svedočimo, došlo se do toga da je upiranje prstom u nezakonite radnje u doba najveće krize s kojom se susrela zemlja nešto što je lažno i naručeno, a da je poželjno braniti počinioce sumnjivih radnji. Ohrabruju reči kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere 'respiratori' i poručuju da ih neće omesti u daljem istraživanju ove i drugih afera", navodi se u saopštenju Društva novinara BiH, preneli su federalni mediji.

Dodaju da kolege iz Fokusa najavljuju da će prijaviti slučaj policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza lažnih profila s kojeg se objavljuju ovi sadržaj.

Od organa za sprovođenje zakona očekuju da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot