Foto: strana.ua, detective-info.com.ua

rasvetljeno ubistvo Marka Vukovića

KO JE PECA PITBUL IZ NIŠA KOJI UBIJA ZA CRNOGORCE Zvicerov atentator poznat po nezapamćenoj pljački sa SAVRŠENIM PLANOM

Policija je saopštila da je rasvetljeno ubistvo Marka Vukovića (41) koji je 17. januara ove godine likvidiran na Bežanijskoj kosi pred decom, a ubica je Nišlija Petar Jovanović (46), koji je uhapšen u Ukrajini zbog napada na vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37).

Crna Hronika
> 13:45h

Kako saznajemo, za likvidaciju Vukovića osumnjičen je Petar Jovanović (46) iz Niša koji je prošle nedelje uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera (37), navodnog vođe kavačkog klana.

foto: privatna arhiva

Ko je Peca Pit Bul

Petar, poznatiji kao Peca Pitbul, bio je osuđen na osam godina zatvora zbog pljačke Vojvođanske banke u Nišu. Petar je iz zatvora izašao u martu 2018, a Milan u aprilu ove godine.

Jovanović je 5. marta 2010. sa četvoro saučesnika oteo iz Vojvođanske banke čak 48.203.570 dinara.

- Ova pljačka, osim po velikoj vrednosti plena, biće zapamćena i po tome što su razbojnici u banku ušli maskirani u žene. Nosili su plave perike i cveće u rukama, pa radnici obezbeđenja nisu ništa posumnjali sve dok nije bilo kasno - objašnjava naš izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Razbojnici su tada, naoružani pištoljima, savladali čuvara, udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi, pri čemu su mu slomili potiljačnu kost, a zatim su i pucali u njegovom pravcu da bi ga dodatno uplašili.

foto: Printscreen Youtube /Nacionalna policija Ukrajine

- Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja, ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i prisilili ih da legnu na pod i novac su stavili u torbu. Na izlazu iz banke su se susreli sa još jednim čuvarom banke, pa su i u njega pucali, ali su ga promašili - kazao je naš izvor.

Razbojnici su zatim autom pobegli ka periferiji Niša, gde su ga zapalili. Međutim, vatra se ugasila, pa su policajci pronašli perike i gumene maske, a DNK veštačenje je omogućilo da se razbojnici identifikuju. Uhapšeni su 30. novembra iste godine i osuđeni na ukupno 38 godina robije.

Jovanović je nakon izlaska iz zatvora često odlazio u inostranstvo, a dok je boravio u Srbiji, nije kršio zakon.

(Kurir.rs)