Foto: Printscreen Youtube/Conspira Seize

nasilje

POLICIJSKA BRUTALNOST U SAD: Studentkinju na protestu pogodili gumenim metkom u lice! Povredili joj usnu (VIDEO)

Studentkinja koja radi u muzičkoj industriji prošle je subote bila na protestu u policijskoj upravi La Mesa u okrugu San Diego, jedan u nizu koji su se dogodili u SAD-u nakon ubistva Džordža Flojda.

Planeta

Zile Segura (21) podelila je na društvenim mrežama kako joj je bilo na protestu i pokazala kako izgleda nakon što je dobila gumeni metak u glavu.

"Mislim da dosta nas glumi aktiviste, no ja se ne želim više da se pretvaram. Stvari moraju da se promene i ja želim da budem deo toga. I ja sam tamnoputa pa je to i za mene lično", ispričala je za Insider Zile koja je na protestu bila s prijateljicom Zoe.

Poručila je kako je protest bio miran, no da je policija nekoliko sati kasnije počela da tera demonstrante suzavcem i da ih gađa gumenim mecima. Jedan je nju pogodio ju je u usnu.

"Okrenula sam se i videla policajca na krovu, gledali smo se u oči, a on je zatim zapucao", priseća se.

Studentkinji je usna nateknula, no kaže kako je zahvalna što je metak pogodio nju, a ne trudnicu koja je stajala blizu nje. Iskustvo je podelila na TikToku, pa je pokazala povredu.

Na kraju snimka pozvala je sve koji su je pogledali da 'počnu da obraćaju pažnju' i da 'preuzmu veću ulogu u borbi protiv sistema'.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Youtube