Saobraćajka

Sudar autobusa i kamiona na Ibarskoj, 28 povređeno

Dežurni hirurg Miro Lazarević izjavio je da je 20 putnika otpušteno posle ukazivanja pomoći, a u bolnici je zadržano osam putnika

Crna Hronika
> 22:46h

GORNJI MILANOVAC - Noćas oko ponoći u sudaru autobusa "Autoprevoza" iz Banjaluke i kamiona iz Vrbasa koji je prevozio jestivo ulje, u selu Brđani kod Gornjeg Milanovca povređeno je 28 putnika koji su primljeni u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

Nisu ugroženi životi povređenih putnika autobusa koji je prošle noći imao udes naIbarskoj magistrali, rekao je jutros dežurni hirurg gornjomilanovačke bolnice Miro Lazarević. Dežurni hirurg Miro Lazarević izjavio je da je 20 putnika otpušteno posle ukazivanja pomoći, a u bolnici je zadržano osam putnika.

Teško povređeni vozač autobusa Dušan Runjo iz Banjaluke je odvezen u Klinički centar u Kragujecu. Hirurg Lazarević je rekao da će osam zadržanih putnika danas pre podne biti ponovo pregledano i većina će biti poslata na kućno lečenje.

Po informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku, autobus je bio na relaciji Niš-Banjaluka, a većina putnika je iz Republike Srpske.

Istražuje se uzrok nesreće zbog koje je saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio u prekidu oko dva sata. Putnici koji su u Bolnici u Gornjem Milanovcu jutros su rekli da su spavali u vreme nesreće, a probudio ih je udar.

Od sudara su u iz kamiona poispadale boce sa jestivim uljem, te su svi putnici skoro punog autobusa bili njime "okupani". Milan Ostojić iz Bjeljine kaže da ima samo ogrebotine, a odelo je morao da baci jer je natopljeno suncokretovim uljem.

Vinko Krstić iz Zvornika je rekao da su zdravstveni radnici "munjevito reagovali" i da su ih noćas kupali da bi ih oprali od ulja. Grupa putnika puštenih iz bolnice jutros je rekla da im je najveći problem kako da nastave putovanje i da očekuju pomoć policije i drugih državnih organa.

Zdravstveno stanje četiri osobe koje su povređene u sinoćnoj saobraćajnoj nesreći u Brđanima kod Čačka je stabilno, izjavio je anestezilog u bolnici u Gornjem Milanovcu doktorka Vesna Herera.

Herera je rekla da su te četiri osobe lakše povređene i da nisu životno ugrožene, a da je vozač autobusa, koji je teško povređen i koji je bio vitalno ugrožen, sa povredama glave upućen u Kragujevac.

Ona je navela da je u toj ustanovi pregledano 28 osoba koje su povređene u nesreći, od kojih je osam zadržano u bolnici, ali da su u međuvremnu neki pacijenti već otpušteni kući.

Portparol Kliničkog centra u Kragujevcu Vanja Đorđević rekla je da je zdravstveno stanje vozača autobusa koji je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Čačka trenutno stabilno.