Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

u susret izborima

PITANJE KOJE JE UZBUNILO TVITERAŠE IZ BOJKOT OPOZICIJE: Evo ko je sakupio potpise za Ujedinjenu demokratsku Srbiju

Politika

Vest da je Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) većinu od 10.000 potpisa potrebnih za učestvovanje na parlamentarnim izborima 21. juna, sakupila ni manje ni više nego u Lebanu, naišla je na sumnje i oštre kritike pojedinih političara i javnih ličnosti.

Između ostalih, na društvenim mrežama su reagovali i poznati režiser Srđan Dragojević i bivša čelnica DS i LDP Vesna Pešić, koji su na Tviteru napadali ovu stranku prethodnih meseci, insinuirajući na to da im je potpise prikupio upravo SNS.

"Mene zanimaju Lebane i kako teče Lebane i sakupljanje potpisa za Srbija 21? Zašto ove vitalne teme odjednom odlaze u zapećak?", napisao je Srđan Dragojević, nekadašnji član SPS-a i poznati reditelj na svom Tviter nalogu.

Ilustracijafoto: Dragan Kadić

"Pa što nemaju potpise, je l ste videli UDS za dva dana pre vanrednog stanja sve gotovo, dao im Vučić Lebane i naredio da potpisuju. Pa šta? Vučić se ulenjio nešto?", napisala je Vesna Pešić.

UDS je na svom Fesjbuku oštro demantovao ove navode, a u kratkom videu objasnili su i kako su stigli do brojke od 10.000 potpisa. Oni naime objašnjavaju da u Lebanu ima tek 10-11 hiljada glasača ukupno, zbog čega bi bilo nelogično da su u tom mestu sakupili sve potpise. Konkretno, UDS je u ovom gradiću sakupio - 208 potpisa.

- Ja stvarno ne znam ko je proturio tu vest da SNS skuplja potpise za nas, jer smo mi stvarno žestoka opozicija - kazala je Dragana Pješčić Bogdanović iz Inicijative za Opštinu Lebane, opozicione grupe koja izlazi na lokalne izbore i koja je partner UDS.

Oni dodaju da ako postoji neka grupa i organizacija koja je protiv SNS-a, da su to "oni, u Lebane", da očekuju da će ljudi prepoznati za šta se bore i da će nakon izbora biti "apsolutni pobednici".

(Kurir.rs/K.S.)