Foto: Foto: Grad Kraljevo

sezona za pamćenje

ISTORIJSKI USPEH KOJI NIJE VIĐEN VIŠE OD 40 GODINA! Košarkašice Kraljeva na prijemu kod gradonačelnika

Povodom osvojenog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić primio je košarkašice, kao i trenere, rukovodstvo i sponzore Ženskog košarkaškog tima „Kraljevo“.

Košarka

Terzić je naglasio da je ovo najveći uspeh kolektivnog sporta u Kraljevu od 1979. godine, kada je Odbojkaški klub „Ribnica“osvojio Kup Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

foto: Foto: Grad Kraljevo

- Ove devojke, Kraljevčanke, ali i one koje su došle u Kraljevo kako bi igrale košarku, su od prvog dana u našoj ligi, u ženskoj Jadranskoj ligi i u Kupu Srbije, ređale pobedu za pobedom. One su pokazale kako se bori za svoj klub i grad, iako su u našoj ligi, u trenutku prekida, imale 17 pobeda i samo jedan poraz,i to posle produžetka, posle „Crvene zvezde“ u Beogradu, dovodi se u pitanje titula šampiona, izjavio je Terzić, pa dodao da Kraljevčani znaju da su košarkašice ŽKK „Kraljevo“ osvojile Kup, ali i da su na terenu osvojile Prvenstvo Srbije.

foto: Foto: Grad Kraljevo

Prema isticanju gradonačelnika ovo je za Kraljevo dupla kruna, bez obzira kakvu odluku donese Košarkaški savez Srbije.

- Ove devojke su svojim radom, zalaganjem, napornim treninzima i utakmicama, gotovo 50 utakmica odigrale za ovaj deo sezone i pokazale kako se bori. I ako nam ove godine otmu titulu, mi ćemo naredne godine da je osvojimo na terenu, kako i dolikuje, jer mi to možemo. Zajedničkim snagama ljudi koji vode ovaj klub, koji obezbeđuju sredstva i grada Kraljeva, koji pomaže značajnim finansijskim sredstvima, uspeli smo da stabilizujemo Ženski košarkaški klub, koji će i u budućnosti osvajati trofeje, naglasio je gradonačelnik, uz obećanje da će grad Kraljevo nastaviti da pomaže ŽKK „Kraljevo“.

foto: Foto: Grad Kraljevo

- Postavlja se pitanje da li bi se ovako završilo da je, u ovakvoj situaciji „Crvena zvezda“ ili „Partizan“ imao lidersku poziciju u ligi, ili bi posle dve trećine odigranih utakmica ,„Zvezda“, odnosno „Partizan“, bili proglašeni za šampiona.Treba i klubovi u unutrašnjosti da osvajaju i kupove i titule, na terenu se to osvaja i pošteno se kaže ko je bio najbolji, ako se sezona prekine, siguran sam, da je to bila „Crvena zvezda“ili „Partizan“, da bi se tako prvenstvo i završilo, zaključio je Terzić.

Osim gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, prijemu su prisustvovalii pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Radević, član Gradskog veća za sport Ivan Bunardžić, kao i predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović.

U ime Sportskog saveza grada Kraljeva, plaketu „Prvim damama Kraljeva, ekipi ŽKK „Kraljevo“, za osvojenu duplu krunu u sezoni 2019/20“, gradonačelnik Terzić uručio je kapitenu tima Tamari Bajić.

Kraljevačke „Malene“ ispisale su istoriju osvojivši Kup „Milan Ciga Vasojević“. U uzbudljivom finalu, pobedile su beogradsku ekipu „Radivoj Korać“ rezultatom 76:73.

J. S. FOTO: Grad Kraljevo