Foto: Mitropolija.com

napeto u crnoj gori

SAVET ZA GRAĐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE TRAŽI OBJAŠNJENJE Zašto je protivteroristička jedinica angažovana kod Ulcinja?

Savet za građansku kontrolu rada policije pozvao je direktora policije Veselina Veljovića da saopšti detaljnije informacije o postupanju policijskih službenika tokom rušenja nelegalno građenog objekta u ulcinjskom naselju Zoganje.

Crna Gora

Prema saznanjima Saveta, a koja prenosi RTCG, policijski službenici u Ulcinju asistirali su pri rušenju nelegalno izgrađenog objekta u blizini crkve Svetog Vasilija Ostroškog što je izazvalo pažnju javnosti.

Savet je zatražio da se proveri da li je zahtev za pružanje asistencije podnet u skladu sa zakonom.

foto: Mitropolija.com

"Koji su razlozi i za angažovanje protivterorističke jedinice i da li su ispoštovane predviđene procedure angažovanja jedinica Sektora specijalne policije", pitaju u Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Savet inače podržava Upravu policije u zakonitom i efikasnom izvršavanju odluka državnih organa i drugih ovlašćenih subjekata.

foto: Mitropolija.com

Sekretarijat za održivi razvoj naveo je na svom Tviter nalogu da je u Zoganju u Ulcinju počelo rušenje nelegalno građenog objekta od više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Mitropolija.com