Foto: EPA / Boris Pejovic

bruka

VRATILI GA SA GRANICE ZBOG BRATANCA SRBINA: Andrija Mandić nije pušten da uđe u Crnu Goru!

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić vraćen je sa graničnog prelaza Ilino Brdo, na putu Trebinje - Nikšić, zbog toga što je bio u društvu sa bratancem, koji je iz Srbije.

Crna Gora
> 10:26h

Podgorička Pobjeda piše da je Mandićev bratanac Danilo dao lažni iskaz da ne dolazi iz Srbije, već iz BiH.

Navodi se da su oko 22 sata Andrija i Danilo Mandić stigli na crnogorsku granicu i dali iskaz da dolaze iz BiH i da nisu boravili ni u jednoj državi sa brojem slučajeva korona virusa većom od 25 na 100.000 stanovnika.

Granična pollicija je zatražila potvrdu od kolega iz BiH, koji su im odgovorili da je Danilo Mandić u BiH ušao iz Srbije, a da nije regisrovano kako je Mandić presao srpsko-bosansku granicu.

foto: Profimedia

Kada je, kako se navodi, Mandićima predočeno da obojica moraju u karantin - Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu, vratili su se na teritoriju BiH, odnosno u Trebinje, prenela je RTCG.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede iz Beograda, Andrija Mandić je boravio u glavnom gradu Srbije, ali je, navodi se, očito procenio da bi, zbog mera NKT po kojima svako ko dolazi iz Srbije mora u izolaciju, odlučio da u Crnu Goru uđe iz Bosne i Hercegovine, sa kojom je Crna Gora ranije otvorila granicu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: