Foto: Grad Bor

Nagradna ekskurzija grada Bora za najbolje ucenike zavrsnih razreda

Srbija

Grad Bor je ove godine, po prvi put, organizovao nagradnu ekskurziju za najbolje učenike osmog razreda svih osnovnih škola na teritoriji grada. U saradnji sa prijateljima grada, vilom „Vertigo“ i prevoznikom „Bortravel“ i školama koje su uzele učešće u organizaciji, 45 učenika borskih osnovnih škola danas je krenulo na trodnevnu ekskurziju u glavnom gradu Srbije.

foto: Grad Bor

„Obilaskom prestonice Srbije, grad Bor želeo je da nagradi najbolje učenike za njihov trud i rezultate koje su postigli u dosadašnjem školovanju, ali i da ih podstaknemo da budu još bolji i uspešniji. Želeli smo da omogućimo i deci koja dosad nisu imala prilike da vide Beograd, da se upoznaju sa njegovim znamenitostima. Siguran sam da je ovo lepa praksa koju ćemo nastaviti i narednih godina.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

foto: Grad Bor

Ovom ekskurzijom nagrađeno je po troje najboljih učenika osmog razreda svih osnovnih škola sa područja grada, kao i po dvoje najboljih učenika od petog do sedmog razreda iz materijalno ugroženih porodica.

foto: Grad Bor

Trodnevna ekskurzija obuhvata obilazak znamenitosti glavnog grada poput Avalskog tornja, muzeja Nikole Tesle, Kalemegdana, Beograda na vodi i drugih poznatih mesta.

Grad Bor