Foto: Privatna Arhiva

VREDNA

SMEHOM PROTIV KORONE: Pančevačka književnica Senka Pavlović priredila zbornik humora

U knjizi se nalaze radovi Matije Bećkovića, Dušana Kovačevića, Ljubivoja Ršumovića...

Pop kultura

Pandemija virusa korona bila je podsticajna za pančevačku književnicu Senku Pavlović, koja je priredila zbornik humora „Smehom protiv korone“, objavljen u izdanju izdavačke kuće „Prosveta“ iz Beograda.

foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Knjiga je, inače, prva takve vrste u našoj zemlji, a sastoji se iz tri različita, a opet slična segmenta u kojima se nalaze tematska autorska dela najboljih majstora humora i satire iz Srbije (Matija Bećković, Dušan Kovačević, Ljubivoje Ršumović, Vanja Bulić, Slobodan Simić, Radivoje Bojičić, Bojan Ljubenović...) i inostranstva, šale nepoznatih autora iz naše zemlje koje su poprimile formu narodnih umotvorina i duhovitosti koje su na sličan način, anonimno, nastale u drugim zemljama, a izdvojile su se svojom efektnošću.

Autorka je munjevito reagovala, prikupila i priredila najuspelije i najduhovitije reakcije iz Srbije, regiona i Evrope na stanje koje je bilo sve, samo ne veselo. Zato je ova knjiga svojevrstan priručnik za duhovno i duhovito lečenje.

Senka Pavlović je samostalna umetnica i članica Udruženja književnika Srbije. Pod pseudonimom Rada Lekić objavila je zbirku pesama „Opsenar“ s recenzijom Matije Bećkovića i roman „Vredelo je čekati“.

Kurir.rs/ B. V.