Foto: Profimedia

ne im je rekao

KO BI REKAO DA ĆE BAŠ ON DA PODRŽI NOVAKA... Kontroverzni Nik Kirjos ŽESTOKO ODBRUSIO Amerikancima!

Australijski teniser Nik Kirjos oglasio se povodom situacije sa održavanjem US opena.

Tenis

Podsetimo u toku ove nedelje organizatori US opena će zvanično saopštiti da li će Gren slem u Njujorku biti održan ove godine. Prema najnovijim informacijama US open će se održati od 31. avgusta do 13. septembra bez prisustva publike. Najbolji teniseri sveta Novak Đoković i Rafael Nadal izrazili su zabrinutost u vezi dolaska u Njujork, a njihov stav sada je podržao i Nik Kirjos.

Novak je istakao da je protokol za održavanje turnira ekstreman i da on i još dosta igrača nisu sigurni da li žele da igraju u takvim uslovima. Njegove izjave podigle su veliku buru u svetu tenisa, ekspresno našao na udaru američke javnosti. Novak nije reagovao na brojne provokacije, ali Kirjos je imao šta da im poruči.

"Naravno da ljudi koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama guraju US Open i žele da se on održi. Sebični ste. Ja moram da obučem svoje 'hazmat' odelo ( specijalno odelo za dekontaminaciju) kada budem putovao iz Australije i onda po povratku moram da budem dve nedelje u karantinu", napisao je Kirjos na svom Tviter nalogu.

Kurir sport