Foto: AP

HVALA

ZA SOFIJIN PRVI KORAK: Darija Klišina PROGOVORILA SRPSKI i pomaže lečenju devojčice iz Srbije (VIDEO)

Čuvena ruska atletičarka, skakačica udalj Darija Klišina priključila se akciji za pomoć maloj Sofiji Mrakuljević!

Ostali sportovi

Devojčica boluje od retke bolesti, Spinalne mišićne atrofije, a za lek Zolgensma, koji jedini pomaže i koji se može primiti najkasnije do dve godine starosti, potrebno je 2,1 miliona dolara. Kada se na to doda i lečenje u inostranstvu, za koje treba izdvojiti dodatnih 300.000 dolara, jasno je da je pomoć njenim roditeljima neophodna.

foto: Printskrin/Instagram

Ovo su dosad prepoznali brojni vrhunski sportisti, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, a angažman Kristijana Ronalda i želja da pomogne posebno su oduševili Srbe. Sličnu reakciju izazvao je i teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, koji je milion dinara nagrade koju je dobio za trijumf na turniru odmah prosledio u fond za Sofijin prvi korak. Sada je i Klišina odlučila da pomogne, pa je na društvenim mrežama podelila apel za pomoć maloj Sofiji Mrakuljević.

- Pozdravljam sve dobre ljude u Srbiji. Ja sam Darija Klišina i meni i mojim prijateljima potrebna je vaša pomoć. Pratite nas na fejsbuku, instagramu i ostalim društvenim mrežama i donirajte koliko god možete - rekla je Darija, a zatim na srpskom jeziku poručila: - Za Sofijin prvi korak. Uspećemo!

Ovako ćemo pomoći Sofiji

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Devojčica ujedinila svet

Akcija Za Sofijin prvi korak naišla je na veliki odziv u svetu sporta, pa su se pored pomenutih Klišine, Ronalda i Džumhura prikupljanju sredstava i donacijama priključili Nemanja Matić, Aleksandar Mitrović, Stefana Veljković, Srećko Lisinac, Nikola Mirotić, Nikola Grbić, Slobodan Kovač, Mijat Gaćinović i brojni drugi srpski i strani sportisti.