Foto: Profimedia

JAKE REČI

ZA DŽERARDA NEMA DILEME: Jirgen Klop zaslužuje statuu kod Enfilda, on je već sada istinska LEGENDA LIVERPULA

Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard jasno je poručio čelnicima aktulenog prvaka Evrope šta moraju pod hitno da urade!

Fudbal

Jednostavno je, čovek koji će Liverpulu doneti titulu u Engleskoj posle 30 godina zaslužio je da za sva vremena ostane na Enfildu, pa Džerad ima sjajno rešenje za to.

foto: Profimedia

- Znam kakav je, skroman i pun poštovanja. On sigurno ne želi da bude u istoj rečenici sa Bilom Šenklijem, Bobom Pajslijem ili Kenijem dalglišom, ali kada pogledate šta je Jirgen uradio nema sumnje da mu je mesto među ikonama našeg kluba - rekao je Džerard za "The Athletic", pa objasnio:

foto: AP

- Ono što treba imati u vidu je da Liveprul nije bio ni blizu najboljeg tima u zemlji, nije bio ni u prva četiri kada ga je Klop preuzeo. A onda je odveo klub do brojnih finala, doneo šestu titulu šapmpiona Evrope, titulu koja se čeka 30 godina... Što se mene tiče, treba ga odmah nagraditi za to! U fudbalu se često dešava da prođu godine pre nego što nečija dostignuća budu cenjena i prepoznata. Znajući vlasnike Liverpula, to se sada neće desiti. Kada nam Klop donese titulu, odmah treba početi sa izgradnjom njegvoe statue na stadionu.