Foto: EPA, Starsport©, crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

golden boj

ČETIRI SRBINA U BORBI ZA PRESTIŽNU TITULU: Pavlović, Vlahović, Marković i Gavrić među 100 talenata na svetu!

Veliko priznanje za srpski fudbal koji pokazuje da je naša zemlja nepresušan izvor talenata

Fudbal

Tradicionalno italijanski sportski list "Tutosport" svake godine bira najboljeg mladog fudbalera do 21 godine. I ove godine na listi je 100 najtalentovanijih igrača, a među njima su i četvorica Srba!

foto: Starsport©

U kategoriji odbrambenih fudbalera su Strahinja Pavlović i Svetozar Marković. Obojica su ponikli u omladinskoj školi Partizana.

foto: Starsport©

Pavloviće će od sledeće sezone biti igrač Monaka, dok je Marković član Olimpijakosa, ali na pozajmici u Larisi.

foto: Profimedia

U kategoriji napadača Srbija ima još dvojicu predstavnika. To su Dušan Vlahović i Željko Gavrić. Visoki i snažni napadač kluba iz Firence Vlahović ponikao je u Partizanu, a ove zime zahvaljujući golovima podigao je svoj renome u Seriji A.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Sa druge strane, Željko Gavrić igrač Crvene zvezde za manje od šest meseci privukao je pažnju strane javnosti i skauta. Svoj raskošni talenat demonstrirao je ove zime i proleća, nakon što je prvi deo sezone proveo u Grafičaru.

foto: AP

Konkurencija je žestoka, a među favoritima za nagradu su Džejdon Sančo i Erling Haland iz Borusije Dortmund, Dejan Kuluševski iz Juventusa, Ansu Fati iz Barselone, Rajan Sesenjoj iz Totenhema, Filip Foden iz Mančester sitija, Džejms Garner z Mančester junajteda, Rodrigo iz Real Madrida...

foto: AP

Ovu nagradu osvajali su Leo Mesi, Kilijan Mbape, Pol Pogba, Vejn Runi, Sesk Fabregas, Serhi Agvero... Prošle godine laureat je bio Žoao Feliks, fudbaler Atletika iz Madrida.

Kurir sport/www.onefootball.com/