Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

IZ VAŠINGTONA BEZ PRIZNANJA

ĐURIĆ: Srbiji ne pada na pamet da prihvati priznanje nezavisnosti Kosova! Vučić bi pre žrtvovao sebe nego interes naroda

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Srbiji ne pada na pamet da prihvati priznanje nezavisnosti Kosova i nametanje članstva Prištine u Ujedinjenim nacijama i poručio predstavnicima prištinskih privremenih insitucuija da će se iz Vašingtona vratiti bez priznanja Kosova.

Politika

Đurić je pres konferenciji rekao da je to poruka Srbije upućena liderima separatističkih stranaka i organizacija na KiM, a povodom, kako je rekao, brojnih laži iznetih prethodnih dana o prirodi i karakteru budućih razgovora Beograda i Prištine u Vašingtonu.

"Laž, nasilje i pretnje su diskurs kojim ne možete da razgovarate sa Srbijom. Čitava srpska, albanska i međunarodna javnost će do Vidovdana sve jasno videti. Videćemo ko je vera, a ko je nevera", rekao je Đurić.

On je rekao da je Srbija danas od ruskog ministar spoljnih poslova prilima ozbiljne ocene i obaveštenja o situaciji vezanoj za KiM, i zahvalio, kako je rekao, ruskim prijateljima na kontinuiranoj podršci Srbiji po pitanju KiM.

Đurić je poručio srpskom narodu, pre svega na Kosmetu, da će predsednik Aleksandar Vučić pre žrtvovati sebe, u političkom i svakom drugom smislu, nego nacionalne i državne interese na KiM.

On je istakao da je važno da u ovom trenutku budemo sabrani i ujedinjeni u političkom smislu i da će pozicija Srbije biti snažna, onoliko koliko srpski narod bude ujedinjen.

(Kurir.rs/Tanjug)