Foto: Printscreen

NA DANAŠNJI DAN

SAVIN GOL U SENCI KEŽMANOVOG POTEZA! Ovo je bila naša poslednja pobeda na EP, posle 20 godina pamti se ovaj DETALJ VIDEO

Na današnji dan pre tačno dve decenije reprezentacije Jugoslavije savladala je Norvešku u Liježu sa 1:0 u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji

Fudbal

Reprezentaciji Jugoslavije je nakon spektakularnog remija sa Slovenijom, kada je četa Vujadina Boškova od 0:3 stigla do 3:3 protiv Norvežana bila neophodna pobeda jer se u poslednjom kolu sastajala sa favorizovanom Španijom.

Pored pobede utakmica će biti upamćena po nesvakidašnjem potezu Mateje Kežmana

Naš tim je pitanje pobednika rešio u 8. minutu. Bio je to centaršut iz slobodnog udarca posle kog je Savo Milošević savladao Tomasa Mirea.

Meč je posle gola ušao u mirnu fazu nije bilo previše prilika ni sa jedne strane. Detalj utakmice dogodio se u 87. minutu kada je mladi Mateja Kežman ušao u igru umesto Predraga Mijatovića, a onda samo 60 sekundi kasnije u želji da dođe do lopte oštro startovao i zaradio crveni karton.

To je možda i dan danas fudbalski rekord kada je u pitanju brzina dobijanja crvenog kartona.

JUGOSLAVIJA – NORVEŠKA 1:0 (1:0)

Strelac:

Savo Milošević 8 minut

JUGOSLAVIJA: Kralj – Komljenović, Đukić, Savlejić, Đorović – Jokanović (Govedarica), Jugović, Stojković (Nađ), Drulović – Mijatović (Kežman) i Milošević. NORVEŠKA: Mire – Hegem (Bjornabi), Egen, Bragstad, Bergdulmo – Bake (Strand), Skamelsrud, Mikland – Iversen (Carev), Solske i Flo.

Kurir sport