Foto: Nemanja Pančić

TUGA

POLA GODINE BEZ JULIJANE LULE ŽIVOJINOVIĆ: Korona sprečila decu da dođu na pomen

Posmrtni ostaci Bate Živojinovića trebalo je juče da budu ekshumirani i preneti u Koraćicu, ali će to biti obavljeno čim se steknu uslovi

Pop kultura

Porodica Živojinović održala je juče šestomesečni pomen Julijani Luli Živojinović, supruzi legende srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću.

U porti Crkve Svete Trojice u Koraćici okupili su se od najbližih unuka Dina i Lulin rođeni brat Radoslav, ali ne i njena deca ćerka Jelena i sin Miljko.

- Nažalost, ni ja ni sestra nemamo mogućnosti da dođemo u Srbiju zbog opštepoznate situacije sa pandemijom korone. Pomenu su od najbližih članova porodice prisustvovali moja ćerka Dina i majčin rođeni brat, kao i drugi naši bliski rođaci i prijatelji. Njena plemenita duša nam svakodnevno nedostaje, ali ostajemo spokojni uz uspomene koje nam je podarila i koje ćemo zauvek sačuvati - kaže Miljko Živojinović za Kurir.

Posmrtni ostaci velikana domaćeg glumišta Velimira Bate Živojinovića trebalo je juče da budu ekshumirani i preneti u glumčevu rodnu Koraćicu, gde počiva njegova supruga Lula.

foto: Privatna Arhiva

- Trebalo je to da se uradi danas, ali ćemo to sprovesti čim se steknu uslovi, da možemo sestra Jelena i ja da prisustvujemo. Znači, čim prorade avionski letovi - objašnjava Živojinović.

Lula i Bata živeli su u ljubavi više od pola veka. Oni su bili veoma vezani za Koraćicu, gde su imali porodičnu kuću, a još nema informacija kad će se glumci odužiti rodno mesto i da li će dobiti makar i ulicu.

(Kurir.rs / LJ. R. / Foto:Nemanja Pančić)