Foto: Shutterstock

donacija „Skijališta“ poklonila žičaru

GOČ ĆE DOBITI STARI SJAJ: Skijališta Srbije poklonila žičaru

Planina iznad Vrnjačke Banje od sledeće godine moći će da ugosti sve skijaše zaljubljene u tu lepoticu zapadne Srbije

Srbija

Planini Goč iznad Vrnjačke Banje JP „Skijališta Srbije“ poklonila su dvosednu žičaru Bela reka 1, koja se nalazila na Kopaoniku, a koja bi trebalo da bude remontovana.

Direktor preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandar Nestorović naveo je da će rebalansom budžeta ove, eventualno sledeće godine, moći da budu opredeljena sredstva za remont te žičare, što bi uslovilo da već naredne godine na velikoj stazi na Goču bude skijaša. Prema njegovim rečima, mala staza, koja je bila duga 170 metara, sada će imati 350 metara i novu žicu tipa „sidro“ ili „tanjir“, dok je velika duga oko 1.500 metara.

- Uradićemo ozbiljan projekat da sredimo veliku stazu. Imamo podlogu, a konačno, posle nekoliko godina, i nadu da ćemo ponovo Goču vratiti onaj sjaj koji je nekad imao. Iskreno se nadam da ćemo naredne godine sa prvim snegom pustiti ponovo veliku stazu, koja je ozbiljna staza za skijaše - kaže Nestorović.

Direktor Dečjeg odmarališta „Goč“ Ivan Milić kaže da je presrećan zbog žičare i ističe da je ona nešto što je bilo potrebno Goču da bi se oživela stara staza, koja već desetak godina nije u funkciji.

- Osim malog skijališta, koje će početi da radi do kraja ove godine, žičara će dati mogućnost i nešto ozbiljnijim skijašima da dođu na Goč. Pored proširenih kapaciteta i ulaganja u Goč, uz postavljanje ski-lifta na maloj stazi, žičare na velikoj, izgradnju puta, nadamo se da će biti još nekih sadržaja poput avantura parka. Postoji mogućnost i za neki zatvoreni bazen. Goč je počeo da se razvija, naši sugrađani i komšije iz drugih gradova i cele Srbije mogu da dođu i dovedu svoju decu - kaže Milić.

Kurir.rs, J. S.