jaslice crvenkapa

KORONA UŠLA U KRAGUJEVAČKI VRTIĆ: Naša vaspitačica je pozitivna, a deca su dobro! KURIR TV

U jaslicama "Crvenkapa" PU "Nada Naumović" pojavila se infekcija, ali su nadležni brzo reagovali

Društvo
> 16:06h

Zamenica direktora Predškolske ustanove "Nada Naumović" Ivana Vukić kaže za Kurir da je tačno da je njihova medicinska sestra - vaspitač pozitivna na koronavirus.

- U pitanju su jaslice "Crvenkapa" u kojoj se zaposleni staraju o deci uzrasta od šest meseci do tri godine starosti. Onog trenutka kada smo obavešteni da su njeni rezultati pozitivni, to smo javili Institutu za javno zdravlje i postupili po uputstvima epidemiološke službe - kaže ona.

Prema njenim rečima, prvo su obavestili sve roditelje i urađena im je anketa da li postoji potreba, ukoliko deca nisu u mogućnostin da ostanu kod kuće, da ih dovedu u vrtić.

foto: Printscreen

- Zatim su dezifikovane sve prostorije. To je nešto što se inače radi od početka pandemije. Nakon toga smo, a po uputstvu Instituta za javno zdravlje, sve zaposlene u "Crvenkapi" poslali u samoizolaciju narednih 14 dana - navodi Vukić.

Odgovaraju}i na pitanje da li su roditelji zabrinuti, ona kaže da danas u jaslicama "Crvekapa" boravi osmoro dece, od 105 koliko ih je upisano. - Roditelji i mi nismo zabrinuti. Svi smo odgovorni i brinemo o zdravlju dece i o svom zdravlju - navela je ona.

Kurir.rs/R.B/B.Vranješević/