Foto: Printscreen

SNS ŠABAC: Podneta krivična prijava protiv predsednika gradske izborne komisije, branićemo volju građana

Izbori 2020

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštava da je poverenik za Šabac Boban Birmančević Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića zbog teže povrede prava građana da budu blagovremeno i istinito obavešteni o rezultatima glasanja za odbornike skupštine grada.

Birmančević je precizirao da Pavlović po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.

foto: Kurir

"U ovom gradu građani vrlo dobro znaju ko je Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Zato je za nas glasalo više od 30.000 građana. Šapčani takođe znaju i ko su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović i njihova lopovska družina. Zato su i izgubili izbore, ocenio je Birmančević i podsetio da je predsednika GIК-a imenovala upravo Zelenovićeva gradska vlast" - stoji u saopštenju, pa se nastavlja:

"U kontroli izbornog procesa učestvovalo je više od 2000 članova biračkih odbora, ali i akreditovanih posmatrača, kao i predstavnika stranih ambasada i niko nije imao nijednu primedbu na tok izbora", podsetio je Birmančević i naglasio da je u zapisnicima sa 100 biračkih mesta na samo tri mesta konstatovano da je bilo primedbi.

Ironija je u tome, da je samo jednu primedbu podneo član biračkog odbora iz Zelenovićeve stranke, a posebno je zanimljivo da je u samom izbornom danu, sada već bivši gradonačelnik, Nebojša Zelenović iz sata u sat saopštavao kako izbori protiču u najboljem redu i bez nepravilnosti. Problemi su se pojavili tek kad je Zelenović video rezultate i shvatio da je izgubio vlast u Šapcu, ocenio je Birmančević i naglasio da će Srpska napredna stranka svim pravnim sredstvima braniti izbornu volju građana".

"Narod je na izborima rekao svoje, a narodna volja je za nas svetinja. Šapčani su nam ukazali poverenje. Nećemo ih izneveriti", poručio je na kraju poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Boban Birmančević na konferenciji za novinare.