Foto: Facebook

ISTRAGA

PIJANI GOST IZBO VLASNIKA: Napadač iz kafane bio četnik, isteran posle jednog incidenta

Crna Hronika

Miloš M. (35) iz Kragujevca, osumnjičen da je izbo Milinka P. (68), vlasnika kafane „Štajga“, poznat je policiji po nekoliko incidenata u kojima je koristio noževe.

- Prvo je pijan došao na pumpu i nožem je pretio radnicima. Iako nije počinio pljačku, za ovaj upad je nosio nanogicu. Posle toga, nožem je pretio radnicima jedne prodavnice. Izgleda da je opsednut noževima, i to odmalena - kaže izvor i dodaje da je Miloš M. bio član Ravnogorskog pokreta, ali je odatle isteran pre nekoliko godina.

- Dobio je suspenziju na dve godine posle jednog incidenta i posle se nije vraćao u pokret. Mi se upravo iz svih sila trudimo da razbijemo mit o četnicima koje je decenijama plasirala komunistička propaganda. Naši mladi članovi su studenti, radnici, normalni ljudi - kažu u Ravnogorskom pokretu.

Podsetimo, Miloš M. je u ponedeljak uveče došao u kafanu „Štajga“ i sedeo je za stolom sa dvojicom muškaraca, kada je jednog od njih optužio da je drukara i izvadio nož. Čovek ga je tada kišobranom udario po ruci, a tada se umešao i vlasnik kafane.

- Milinko P. je hteo da spreči sukob, ali ga je Miloš izbo nožem u stomak - podseća izvor.

D. A.