Foto: Promo

TELEVIZORI KOJI SAMI PRILAGOĐAVAJU BOJU I ZVUK: Samsung QLED 2020 serija

Tech

Da li ste znali da se slika, boje, zvuk i osvetljenost ekrana uz pomoć pametnih opcija i veštačke inteligencije danas sami adaptiraju okolnostima u kojima gledate televiziju? Iz godine u godinu, kompanija Samsung Electronics nastavlja da korisnicima pruža vrhunske inovacije na polju QLED televizora, konstantno unapređujući performanse i tehnološke karakteristike novih uređaja. Situacija je ista i sa ovogodišnjom Samsung QLED 2020 serijom 8K i 4K televizora koji se pomoću pametnih tehničkih mogućnosti prilagođava atmosferi u kojima se koriste.

Među novim modelima Samsung televizora posebno se ističe Q950TS QLED 8K, flegšip uređaj za 2020. godinu, koji nudi jedinstvenu tehnologiju i doživljaj gledanja, kombinujući unapređeni kvalitet slike i zvuka i minimalistički dizajn. Odnos ekrana i kućišta na revolucionarnom Infinity Screen ekranu iznosi čak 99:1 odsto, što znači da je ceo vidljivi deo ekrana rezervisan isključivo za gledanje, bez ikakvih okvira koji ometaju užitak gledanja. Posmatran iz profila, ovaj model je izuzetno tanak, svega 15mm.

foto: Promo

Pored modela Q950TS u ponudi je i Q800T QLED 8K televizor, kao i širok asortiman QLED 4K 2020 uređaja. Ovogodišnji Samsung QLED modeli dolaze sa Quantum Dot AI tehnologijom koja vizuelno unapređuje bilo koji sadržaj. Ova karakteristika je posebno zanimljiva ako ste ljubitelji starih filmova. Bez obzira na izvor sa koga se sadržaj reprodukuje ili trenutnu rezoluciju, slika može biti prikazana sa čak 33 miliona piksela i samim tim poboljšana na 8K kvalitet. Na ovaj način, gledanje filmova starije produkcije će biti podjednako kvalitetno kao da gledate neki od poslednjih holivudskih blokbastera.

Celokupna Samsung QLED ponuda televizora za 2020. dolazi i sa novim mogućnostima za povezivanje sa drugim uređajima. Multi-View je režim rada koji omogućava da se sadržaj sa mobilnog telefona prikaže u jednom delu televizijskog ekrana, uz fleksibilnost odabira između 14 različitih opcija podeljenih ekrana. Sada možete istovremeno da gledate i seriju i fudbalsku utakmicu. Sa druge strane, Tap View čini povezivanje pametnih telefona sa televizorom lakšim nego ikad, pa korisnici sada mogu prikazati sadržaj telefona na velikom ekranu jednostavnim fizičkim dodirom dva uređaja.

foto: Promo

I na polju zvuka Samsung televizori se posebno ističu po svojim pametnim mogućnostima na bazi veštačke inteligencije. Active Voice Amplifier eliminiše pozadinsku buku, koja je procenjena drugom najvećom smetnjom prilikom gledanja televizije kod korisnika. Ova opcija automatski prepoznaje smetnje, a Objective Tracking Sound+ je tu da osigura da se zvuk širi brže nego ikada pre, dok prati scene na ekranu. Da bi zvučnici u svakom trenutku bili najbolje iskorišćeni pobrinuće se Q-Symphony tehnologija, koja ostavlja gornje zvučnike aktivnim kada se sa njima spoji neki od Samsung soundbar uređaja iz Q serije. Novi Samsung soundbar modeli donose još viši stepen integracije između televizora i audio uređaja, pa televizor lako postaje odličan uređaj za slušanje muzike, strimovanje koncerata i spotova omiljenih izvođača. Dostupan asortiman Q serije soundbar uređaja u 2020. godini uključuje modele Q800T, Q70T i Q60T, idealne za povezivanje sa QLED televizorima.

foto: Promo

Ranije su korisnici morali da podešavaju svaku stavku na svojim televizorima, da smanjuju i pojačavaju ton i menjaju osvetljenost ekrana, međutim sada su uređaji ti koji osluškuju okruženje i u skladu sa njim se prilagođavaju korisničkim potrebama.

Promo tekst