Foto: Printscreen RTRS

Strašno: TRAŽI OBELEŽAVANJE OSLOBOĐENJA SREBRENICE

SRBINU IZ SRPSKE UPUĆENE UŽASNE PRETNJE SMRĆU: Je.ao ti Mladić dijete, go.no genocidno!

Vojin Pavlović, predsednik udruženja Istočna Alternativa iz Republike Srpske, kaže da su nepoznate osobe prtile smrću njemu i njegovoj porodici putem sms poruka, jer je zatražio proslavljanje dana oslobođenja Srebrenice.

Politika

Pavlović je pretnje prijavio nadležnima, a kaže da su upućene od strane muslimanskih ekstremista zbog borbe koje udruženje, na čijem je čelu, vodi u dokazivanju stradanja Srba u Podrinju u proteklom otadžbinskom ratu.

- Je.o ti Dodik i Mladić dijete, u pi.du monstume genocidni, je.em ti svu familiju i mrtvi i živi. Go.no genocidno na čelu vam piše da ste genocidni narod - glasi jedna od poruka koje je Pavlović dobio.

On je policiji dostavio dokaze o licima koja mu prete i koja ga, zajedno sa srpskim članom Predsedništva BIH Miloradom Dodikom, nazivaju "genocidašem".

- I ranije sam dobijao pretnje, ali ovo je suviše ozbiljno. Mora se sve proveriti, otkriti ko je i procesuirati - kaže Pavlović za Kurir i dodaje: - Sve to je krenulo od kako smo najavili da ćemo 11.jula obeležiti dan oslobođenja Srebrenice i dokazati da smo bili žrtve ogromnog zločina od strane srebreničkih zločinaca pod komandom Nsera Orića.

Kurir.rs/E.K./Foto:Printscreen RTRS