Foto: Kurir/Z.Š.

korona u srbiji

KORONA SVE JAČA NA SEVERU KOSOVA: Uvedene mere, ograničen rad ugostiteljskih objekata

Srbija

Krizni štabovi srpskih opština na severu Kosova odlučili su danas da zbog naglog porasta broja obolelih od korona virusa otkažu sve aktivnosti koje podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi, na zatvorenom i otvorenom prostoru i ograniče rad ugostiteljskih objekata do 23 časa.

"Prilikom obavljanja delatnosti vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da poštuju mere koje podrazumevaju da udaljenost stolica bude minimum metar i po i da za stolom mogu da sede najviše četiri osobe, osim ako nisu u pitanju članovi iste porodice. Posetiocima u svakom trenutku moraju biti dostupna sredstva za dezinfekciju, osoblje treba da bude opremljeno zaštitnim maskama i rukavicama, zabranjeno je služenje za šankom...", navedeno je u odluci.

Na sednici Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, kome su pored čelnika opštine prisustvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova i policije, rečeno je da u srpskim sredinama na Kosovu ima 15 novih slučajeva zaraze, pa je ukupan broj inficiranih od početka pandemije 134.

Od 15 novozaraženih, 12 slučajeva je registrovano na severu Kosova a troje su iz opština južno od Ibra. Tri pacijenta leče se u KBC Kosovska Mitrovica dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir/Z.Š.)