Foto: Aleksandra Jovanović Cile

PROGNOZE POSLE PISANJA KURIRA

GUVERNERKI JORGOVANKI TABAKOVIĆ PORASLE ŠANSE ZA PREMIJERSKU FOTELJU Kvota se promenila za dan! Sada zaostaje 0,1 odsto

Politika

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, makar prema proceni kladioničara, ima velike šanse za mesto premijerke u narednom sazivu Vlade! Naime, nakon pisanja Kurira o ponudi kladionice, kvota koja je ponuđena za Tabakoviću preko noći se promenila sa 2 na 1,8, što joj je povećalo šanse u trci za premijersku funciju, dok se premijerki Ani Brnabić kvota nije menjala i ostala je 1,7. To znači da je sada razlika između njih svega 0,1!

Podsetimo, prema poslednjoj ponudi kladionice Meridijan koje su objavljene u ponedeljak, Brnabićeva je i dalje najbliža premijerskoj fotelji, ali joj je kvota sa 1,5 porasla na 1,7, što znači da je na 100 dinara uloženih na nju zarada bila 50, a sad je 70 dinara.

foto: Ana Paunković

Podsetimo, Jorgovanka Tabaković za Kurir je izjavila da ne razmišlja o menjanju posla.

- Srećna okolnost je da nisam pred izborom da razmišljam o poziciji premijera. Rezultati koje je Aleksandar Vučić kao predsednik Vlade ostvario previše su zahtevni i za najposvećenije. Svako od nas bi morao da prihvata posao na kojem može najviše da doprinese. Za mene je najvažnije da su Vlada i guverner na zajedničkim poslovima vođenja ekonomske politike države, koja mora biti u dugoročnom interesu građana i privrede Srbije - izjavila je guvernerka.

Foto/Source:Aleksandra Jovanović Cile/K. V.